fredag 24 januari 2014

Det kanske kan bli en bok...

Jag har, som ni kanske har sett, sedan ett och ett halvt år stoppat insamlingen. Orsakerna är flera.
Novozybkov hade framför allt fått en ny Putintrogen borgmästare som till chefsdoktorn med ett visst förakt hade uttryckt att staden minsann inte behöver någon hjälpverksamhet från väst. Den gamle borgmästaren - som vi jobbade mot - har uppenbarligen åkt ut i kylan. Sedan min projektledarkollega en dag träffat honom över en lunch fick vi veta att det inte sågs med blida ögon. Det innebär att förutsättningarna för fortsatt arbete med Änglagård har förändrats.

Ingen av oss vet riktigt vad som händer där nu och chefsdoktorns position är bräckligare. Vi började också tycka att insamlingsmålet är för högt för oss att ro iland med den ork och de resurser som återstår efter alla år i hjälpsändningsbranschen.

Vi vet inte riktigt vad vi ska göra. Om vi bara skickar över pengarna kommer vi aldrig att få veta vart de tog vägen. Om vi åker dit och lämnar över dem kommer det mesta att ätas upp av resekostnader. Och på postgirokontot äts pengarna obönhörligen upp av månatliga kostnader för kontot.

Vi diskuterar därför just nu möjligheten att i stället använda pengarna till att dokumentera projektet. Det skulle i bästa fall kunna resultera i en bok som i sin tur möjligen kan inbringa ett belopp i närheten av det som insamlingen var avsedd för. I dag är situationen på sjukhuset visserligen en annan men det får vi reda ut längre fram. Till hösten hoppas vi kunna åka dit för egna medel och kolla läget.

Jag kommer att hålla er fortsatt informerade.

http://fokusryssland.se/2015/01/15/ryssland-kan-stoppa-oonskade-bistandsgivare/
http://fokusryssland.se/2015/02/05/putin-oppnar-vagar-ur-agentregistret/
http://fokusryssland.se/2015/01/21/duman-rostade-for-lag-om-oonskade-organisationer/
http://fokusryssland.se/2014/12/29/sacharovcentret-stamplas-som-utlandsk-agent/


http://www.belrad-institute.org/
http://www.belrad-institute.org/UK/doku.php?id=presentation

Googla: Belrad