tisdag 10 februari 2009

Nej till utbyggd kärnkraft - Här kan du skriva på!

Regeringens slopande av förbudet mot att bygga ut kärnkraften är ett enormt svek mot människor och miljö, och ett hot mot kommande generationers livsmöjligheter.
Protestera mot regeringens planer på utbyggd svensk kärnkraft!
I klimatdebatten framhålls ofta kärnkraften som en miljövänlig energikälla. Det är den inte! Tvärtom är kärnkraft ett av de allvarligaste hoten mot människans och andra varelsers livsmiljö.
Barn som bor i närheten av kärnkraftverk drabbas i högre utsträckning än andra barn av cancer (källa: Naturskyddsföreningen).
Hur utbränt uran ska förvaras säkert är fortfarande en olöst fråga. Idag exporterar Sverige kärnavfall bland annat till en mycket kritiserad anläggning i Storbritannien, varifrån radioaktiv strålning läcker ut i både luften och vattnet.
Vi vet inte vad som kommer att hända med vårt kärnavfall i framtiden.
Det är inte en fråga om en härdsmälta kommer inträffa utan när. Kärnkraftsinspektionen har hittat allvarliga brister i flera svenska kärnkraftverk. Även om säkerheten kan höjas med tekniska lösningar är den mänskliga faktorn ett alltid närvarande hot. Läs hela texten och skriv på uppropet här!