torsdag 12 november 2015

Putin trollar bort Tjernobylkatastrofens följder

I Novozybkov klar samla in underskrifter på en petition till guvernören
Aktivister förbereder vädjan till Rysslands president Vladimir Putin, guvernör i Bryansk regionen Bogomazov Alexander, ordförande i den regionala duman Vladimir Popkov och uttalandet från Högsta domstolen i frågan om att ändra status av staden Novozybkov och de omgivande bosättningarna. Medlemmar inrätta ett tillfälligt utskott planerar att överklaga beslutet i regeringens den 8 oktober 2015 godkände en ny lista över förorenade områden där Novozybkov bokförs som en zon med rätt av vidarebosättning.
- Vi förstår att den verkställande bör följa domar av regeringen, och inte diskutera, och ändå finns det vissa saker som vi kunde diskutera för att underlätta sitt arbete, där vi hoppas, kommer verkställande stödja oss, - sade chefen för den offentliga mottagning "Union" Tjernobyl "ryska" i de sydvästra delarna av Bryansk regionen Maxim Shevtsov.
- Vi har utvecklat en egen behandling och former av underskrifter och fastställa förfarandet för att samla in namnunderskrifter. De samlas i rådet of Veterans, offentliga organisationer för invalider av Tjernobyl (i Sovjet, 6), samla in namnunderskrifter och fackföreningar och Europarådets Folkets Suppleanter - sade Maxim Shevtsov.
Novozybkov alla invånare som är äldre än 18 år ombeds att skriva på en petition. Underskrifterna samlades också i Zlynka och Klimov.
Blanketter kan skrivas underskrifter på egen hand och ta någon av artiklarna namninsamling. Det är viktigt att veta vad som egentligen anses former av signaturblad som godkänts av interims kommissionen. Kopior, skannade kopior, blanketter fylls felaktigt anses ogiltig.
Perioden för att samla in namnunderskrifter - fram till den 13 november. Organisationskommittén förbehåller sig rätten att göra de insamlade namnunderskrifter till alla initiativ som syftar till att skydda rättigheterna för offren för Tjernobylkatastrofen.
Planerna för det tillfälliga utskottet och utvecklingen av ett lagstiftningsinitiativ för att ändra lagstiftningen för att säkra livslånga fördelar för dem som bor i zonen av radioaktivitet i mer än 15 år sedan olyckan.
Överklagandet till guvernören i Bryansk regionen Bogomazov AV och ordförande i regionala duman Vladimir Popkov
Kära Alexander!
Kära Vladimir!
Offentliga organisationer sydväst om Bryansk vädjar till er i samband med antagandet av resolutionen av regeringen i Ryska federationen "På Godkännande av Förteckning över bosättningarna ligger inom gränserna för zonerna för radioaktivitet från Tjernobylkatastrofen" från 08.10.2015 år №1074. Som ett resultat pensionerad från den förteckning över 43 bosättningar i Bryansk regionen, 183 - ändrade sin status.
Dess antagande invånarna i sydvästliga distrikt i Bryansk regionen förvandlats till en betydande minskning eller förlust av förmåner och ersättningar för medborgarna, varav många bodde i förorenade områden sedan olyckan och 29 år har tagit den värsta stöten av effekterna av strålning.
Som framgår av de förklarande anmärkningarna till listan över "andra faktorer" inte har beaktats trots kraven i artikel. 7 av lagen "om socialt skydd för medborgarna utsätts för strålning som en följd av Tjernobylkatastrofen." Författarna i resolutionen inte tar hänsyn till sådana faktorer som: graden av sjuklighet, handikapp, dödlighet och fertilitet, infrastrukturutveckling, rehabiliteringsprogram, migration, nivån på den socioekonomiska utvecklingen och så vidare.
Dessutom, i strid med artikel 46. "Medborgarnas rättigheter och offentliga organisationer i Ryssland för information om Tjernobylkatastrofen" genomfördes på alla angripna forskningsområden och mätningar har varit dolda från folket, och i själva verket var grunden för antagandet av den nya listan.
Resolution av regeringen i Ryska federationen antogs i avsaknad av ett beslut om att utvidga verksamheten i den federala målprogrammet "Att övervinna följderna av strålningsolyckor under perioden fram till 2015" under de kommande åren. Denna omständighet är i stor utsträckning efterfrågan från regionala och lokala myndigheter för att öka den ekonomiska bördan för att mildra konsekvenserna av Tjernobylkatastrofen.
Med tanke på att administrationen av Bryansk regionen, och du personligen har alltid förespråkat försvaret av legitima rättigheter och intressen för invånarna i sydvästliga utrymmen och upprepade gånger sagt att översynen av listan under de närmaste åren inte kommer att hända, vi ber er att hjälpa oss och stöd för att avhjälpa landsmän.

På uppdrag av invånarna i sydväst om Bryansk regionen, ber vi dig att ta en grupp med företrädare för de drabbade områdena, för att diskutera möjliga åtgärder för att minimera konsekvenserna av resolutionen av regeringen i Ryska federationen, liksom förslag som syftar till att skydda rättigheter och intressen offer. Resultatet av detta möte kan tillåta lindra sociala spänningar bland folket sydväst om Bryansk regionen.

http://bryansknovosti.ru/%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D1%8B%D0%B1%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%88%D0%B0%D0%B5%D1%82%D1%81%D1%8F-%D1%81%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8/#comment-611