fredag 29 maj 2009

Änglagårdskontot

I går kom ytterligare 200:- från Lena. När månadsavgiften 55:- för pg-kontot är betald har vi nu exakt 30 482, 99 kr på kontot.

Bakgrunden är i korthet är att vi med Svenska Lions hjälp har renoverat kvinnosjukhuset Änglagård i den efter tjernobylolyckan radioaktivt nedsmutsade staden Novozybkov i Ryssland. Änglagård består av två sjukhusbyggnader (KK, BB och MVC) samt en laboratoriebyggnad med kök.
När de två förstnämnda byggnaderna var nästan klara och Lions gubbar varit där och fått såväl beröm som medaljer konfiskerade de våra återstående medel på kontot - 327 000 kr - som skulle täcka kostnader för yttre fasader, hängrännor och stuprör på sjukhusbyggnaderna, dvs skydd för de renoveringar för 2,7 miljoner kronor vi redan gjort.
De hade redan fått sina medaljer och var inte intresserade mer. Så går det alltså till. Ingen kontroll, inget ansvar, ingen uppföljning.

De konfiskerade medlen bestod av pengar jag personligen fått in genom försäljning av almanackor samt gåvor från utomstående privatpersoner.
Pågående insamlingen redovisas på öret här i bloggen, då vi inte har råd med ett så kallat 90-konto. De pengar vi nu har utgörs av arvoden från mina föreläsningar samt gåvor från privatpersoner.

Återkommer...