torsdag 12 februari 2009

Energiutvecklingen mer framgångsrik utan kärnkraft

Föreningen Greenpeace Norden
"Energiutvecklingen mer framgångsrik utan kärnkraft"

2009-02-12 13:33
Idag klockan 14.30 tar näringsminister Maud Olofsson emot oppositionen på Näringsdepartementet för att diskutera den energiöverenskommelse som alliansledarna presenterade förra veckan.
Även Greenpeace kommer att finnas på plats för att påminna om att det finns alternativ som gör miljöfarlig, riskfylld kärnkraft fullständigt onödig och överflödig.
- Det är inte ens en framtidsfråga - de enorma möjligheter förnybar energiteknik och energieffektivitet ger löfte om står redo att ta över redan idag, säger Martina Krüger, ansvarig för energi- och klimatfrågor på Greenpeace.
Effektiviseringar och förnybar energiteknik kan försörja energibehov och gynna ekonomin - i Sverige, i Norden och Globalt.
- En grön energiutveckling är klimatsmart, jobbgenererande, leveranssäker, och dessutom sparar den en massa pengar åt företag och samhällen. Varför ska dyr, miljöfarlig, tidsödande kärnkraft få stjäla tid och resurser när möjligheterna finns i vår hand?, undrar Krüger.
Greenpeace riktar sitt budskap till energiministern likväl som oppositionen: vi behöver inte kärnkraften för att lyckas med klimat och jobb.
Lösningen? Greenpeace visar ett möjligt scenario
HÄR

Kontakta Greenpeace:Martina Krüger, ansvarig för energi- och klimatfrågor, 070550 2913Jesper Liveröd, pressekreterare, 070 340 54 14