lördag 23 januari 2010

Hoppets Stjärna...

Hoppets Stjärna
Vinden Second Hand i Alingsås skänker 100 000 kr till Hoppets Stjärna och offren i Haiti
2010-01-22 18:00
Vinden Second Hand i Alingsås skänker 100 000 kr till Hoppets Stjärna och offren i Haiti. Föreningen Vinden som driver secondhand butiken är väl genomtänkta i sitt koncept och nöjer sig inte med att bara skänka dessa pengar utan har som grundläggande princip att tänka och satsa långsiktigt. Överskotten från verksamheten delas ut till olika hjälpinsatser och sociala projekt både lokalt och ut över världen bl a i Afrika, Estland och Tjernobyl. 2009 var omsättningen på 5,7 miljoner och överkottet 3,5 miljoner kr gick till sociala och humanitära insatser. Nu har turen kommit till Haiti.
– Jag tänker också lägga fram som förslag för styrelsen att titta på att gå in och jobba långsiktigt i landet med att kanske bygga upp en skola igen, säger Stig-Olof ”Stickan” Rundqvist, ordförande i föreningen. Stickan berättar också att namnet Vinden betyder inte bara överskottsprylar från "vinden" utan också en positiv "vind" som blåser var den vill. Nu bär alltså denna vind iväg till hjälp för hemlösa, sjuka och utblottade människor i katastrofens Haiti. – Jag hoppas nu bara att folk fortsätter skänka prylar till oss som i sin tur genererar överskott vi kan ge vidare, avslutar Stig-Olov Rundqvist.
Hoppets Stjärna är en hjälporganisation som ger stöd till 30 000 barn i hela världen. På Haiti ges understöd till 11 projekt och 5 000 barn.
http://www.hoppetsstjarna.se/