onsdag 11 november 2009

Som sagt... Hål i huvudet Vattenfall!!!!

Kl 19 TV Nyheterna om Vattenfall där LG Josefsson vill sälja ut Vattenfalls elnät för 70 miljarder kr och köpa in sig i engelsk kärnkraft för de pengarna! Kritik från vice VD som fick kicken av den gode LG! Undras vad Maud Olofsson och Mats Odell säger? Hon m fl vill ju inte att staten ska driva affärsverksamhet. Kanske ändå är det de som puschar på!?
Kolla här: http://tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1324160&selId=1.1045368&currPage=0
Mvh Mats Carlsson

Jag tror att Lars G Josefsson saknar förmåga att ta in någon annanverklighet än sin egen.Att sälja ut el-nät för 850 000 svenskar, hela Vattenfalls innehav, föratt snabbt kunna finansierainmutningar i brittisk kärnkraft saknar helt motstycke i svenskinrikespolitik.
För detta är politik,Vattenfall ägs fortfarande av svenska folket och regeringen är våra valdaföreträdare.
Nu måste Vattenfalls vd och hans nickedockor i styrelsen får sparken!Regeringen, i denna fråga företrädd av näringsministern, måste agera.Och oppositionen behöver stöd av miljörörelsen för att kraftfull markera iriksdagen.
Jag tycker att vi begär uppvaktning hos Olofsson och samordnar oss inommiljörörelsen,Gröna kvinnor är på,- är det Greenpeace eller Folkkampanjen som tar ledningen?

ewa larsson

Hej Lasse och andra!Jag har inget emot att kräva Josefssons och styrelsens avgång. Föruppenbarligen försöker han tänja på gränserna för vad också alliansen tål avdålig kritik, i Tyskland främst. Men ändå är det lite av att skjuta påpianisten. För bovarna är regeringen som låter honom hållas och nog snarastanvänder sig av honom för att slippa stå för vad dom egentligen tycker. Sådom så att säja har nån att skylla på när protesterna blir besvärande. Så iett krav på Josefsson avgång bör också regeringens manövrerande och ansvarfinnas med på något sätt, tycker jag. Hälsn /Göran

Man anar ugglor i mossen vid beskedet att Vattenfall vill sälja ut elnätet.Kanske är det ett led i en kommande privatisering av Vattenfall, somalliansen säkerligen vill ha, av både ekonomiska och ideologiska skäl. Fördet är förmodligen lättare att få opinionsstöd för att sälja ut brittiskkärnkraft än svensk infrastruktur. /Göran

Den statliga energijätten Vattenfall vill sälja hela sitt elnät. Det är VD:n och koncernchefen Lars G Josefsson som trots stora protester i Vattenfalls ledning vill få loss pengar för att investera i brittisk kärnkraft. En av cheferna som protesterat högst får nu sparken.
Publicerad 10 nov 2009 20:39


Vattenfalls elnät med stolpar, kraftledningar, kablar och annat skickar el till närmare 850 000 hushåll och företag i hela Sverige. Värdet beräknas till närmare 50 miljarder kronor och det här vill Vattenfall nu sälja av.
Enligt styrdokumentet vill Vattenfall hitta en köpare till elnätet redan nu vid kommande årsskifte. Och slutförhandlingarna om försäljningen ska vara klara senast nästa höst.
Enligt TV4Nyheternas källor är det koncernchefen och VD:n Lars G Josefsson som driver försäljningsidén hårt och syftet är att få loss pengar för att köpa in sig i brittiska kärnkraftverk.
Josefssons försäljningsidéer har fått hård kritik, bland annat från vice VD:n Hans von Uthman. Enligt TV4Nyheternas källor har Uuthmans kritik lett till att han nu får lämna sitt jobb men han vill inte heller tala om den saken.

Det här är skandal
Den statliga eljätten Vattenfall planerar att sälja hela sitt svenska elnät. Den politiska oppositionen är starkt kritisk.
Publicerad 10 nov 2009 23:03 Uppdaterad Tue Nov 10 23:06:03 CET 2009

-Om uppgifterna stämmer är det fullständigt oacceptabelt. Elnätet är en viktig del av landets infrastruktur och frågan måste underställas riksdagen. Det rimliga är att både (näringsminister) Maud Olofsson och Lars G Josefsson kommer och förklarar om det ligger sanning bakom uppgifterna, säger Socialdemokraternas näringspolitiske talesman Tomas Eneroth till TT.- Vattenfall kan inte själv bestämma att sälja ut så viktiga delar av bolagets verksamhet, utan den frågan måste underställas riksdagen.
Kritik från V
Även Vänsterpartiets energipolitiske talesman Kent Persson är kritisk. -Om uppgifterna stämmer är det en stor skandal. Då måste vi ifrågasätta om Josefsson kan vara kvar som vd för Vattenfall. Det här går ju stick i stäv med allt prat om satsningar på förnyelsebar energi.


Se också
"Det här är skandal"
Se TV: Starka reaktioner på Vattenfalls försäljning av elnätet
Se TV: Vattenfalls koncernchef vill köpa brittisk kärnkraft