onsdag 11 november 2009

Seko: Det är hål i huvudet

Seko: Det är hål i huvudet
Reaktionerna är starka på TV4Nyheternas avslöjande att Vattenfall vill sälja sitt svenska elnät och istället satsa pengar i brittisk kärnkraft. Oppositionen kräver nu att VD:n Lars G Josefsson byts ut, och att riksdagen får full insyn i bolagets planer.
Publicerad 11 nov 2009 07:29 Uppdaterad Wed Nov 11 10:32:09 CET 2009

Se också
"Det här är skandal"
Se TV: Vattenfalls koncernchef vill köpa brittisk kärnkraft
Se TV: Starka reaktioner på Vattenfalls försäljning av elnätet
Seko: Det är hål i huvudet
Bekräftat: Vice vd:n lämnar

- Det är fullständigt oacceptabelt att vi ska sälja ut elnätet, en viktig del i vår infrastruktur. Så stämmer uppgifterna så måste riksdagen naturligtvis få fullständig information och få faktiskt ta del i beslut, säger Thomas Eneroth, S, näringspolitiks talesman.
850 000 hushåll
Det är sedan tidigare känt att Vattenfall tillsammans med flera svenska storföretag ska investera i ny kärnkraft. Men att man dessutom planerar att sälja av det svenska elnätet som försörjer 850 000 hushåll är en nyhet som mottagits med negativa reaktioner från flera håll.
"Hål i huvudet"
- Jag tycker att det är hål i huvudet att sälja distributionsnätet för att skaffa pengar och investera i brittisk kärnkraft om det nu är så att den här uppgiften är riktig., säger Janne Rudén ordförande i fackförbundet SEKO.