måndag 2 november 2009

Rödgrön regering säger nej...

Kärnkraften
"Rödgrön regering säger nej till ny kärnkraft"
Publicerat 2009-10-31 15:50

Vattenfall kommer inte att få bygga några nya kärnkraftverk om det blir en rödgrön regering i Sverige. Det sade Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand i Ekots lördagsintervju. Hon vill också ha särskilda skatteregler för friskolor.
Maria Wetterstrand tycker att det är mycket förvånande att Vattenfalls vd Lars G Josefsson i en radiointervju sagt att han inte tror att de rödgröna kommer att sätta några käppar i hjulet för nya kärnkraftverk i Sverige.
- Vi kommer inte att låta dem bygga några nya kärnkraftverk i Sverige. Det rimliga är att återinföra förbudet mot nybygge av kärnkraftverk, säger Maria Wetterstrand i lördagsintervjun.
Hon hänvisar till att det finns en överenskommelse mellan de rödgröna om att det inte ska byggas några nya kärnkraftverk i Sverige, och menar att det finns ett större folkligt stöd för att satsa på förnyelsebar energi.
Wetterstrands linje är att en eventuell rödgrön regering "ska sluta uppgradera kärnkraften och sen diskutera vilka kärnkraftverk som ska stängas".
Hon vill också sätta stopp för Vattenfalls engagemang i kolkraften.
- De driver ju lobbying i Bryssel för kolkraften. Det är inte en lämplig uppgift för ett statligt bolag.
.....................................................................................................................................