onsdag 11 november 2009

MP begär extra debatt om Vattenfall

Miljöpartiet de gröna
MP begär extra debatt om Vattenfall
2009-11-11 09:33
Miljöpartiet lämnar idag in en begäran om aktuell debatt i Riksdagen med anledning av uppgifterna om att Vattenfall ska sälja av sin del av det svenska elnätet. Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson kräver att regeringen stoppar affären.- Regeringen måste stoppa planerna på att sälja ut Vattenfalls ägande av elnätet. Elnätet är en viktig gemensam angelägenhet som de inte själva ska kunna besluta om att sälja till privata aktörer. Vattenfall får inte vara en ekonomisk lekstuga, det måste Maud Olofsson se till och sluta gömma sig i buskarna, säger Peter Eriksson.
Miljöpartiet lämnar idag in en begäran hos talmannen för en aktuell debatt om Vattenfalls agerande.
Peter Eriksson kommer att ta upp frågan i en debatt i Piteå med Ola Alterå idag klockan 10.30 på Nolia.
Miljöpartiets energipolitiska talesperson Per Bolund är även han kritisk.
- Vattenfall med Lars G Josefsson har uppenbarligen en strategi för att bli en energijätte med fokus på kol och kärnkraft. Det kan inte vara det som är meningen med ett statligt energibolag. Istället borde de följa sin bolagsordning och satsa på förnybara bränslen, säger Per Bolund.
FÖR VIDARE INFORMATION:
Marie Utter, språkrörssekreterare för Peter Eriksson, 0703-72 73 23Per Bolund, 070-580 00 19MILJÖPARTIET DE GRÖNARiksdagen, Mynttorget 2, 100 12 Stockholm08-786 40 00 (växel)Läs mer om grön politik: www.mp.se
Se också: www.youtube.com/miljopartiet och www.twitter.com/miljopartiet